SLOVENIJA - RIMSKE TERME

Rimske Terme nalaze se u mestu Rimske Toplice, na blagom uzvišenju iznad reke Savinje. Sakrivene od buke okružene su šumovitim brdima koja nude zaštitu od vetra i prevelike vrućine. U parku pored hotela nalaze se poznate divovske sekvoje, kanadska čuga, japanska hiba, čempres, tisa, kalifornijski cedar... Unutar parka otkriveno je više od 20 energetskih tačaka koje otvaraju čakre i pune ih novom energijom, a prema istraživanjima stručnjaka svaka od tačaka pomaže u određenoj vrsti bolesti i stresa. Gosti mogu da uživaju u raznovrsnim aktivnostima u priorodi. Oko parka postoji uređena Ruska staza za šetnju koja vodi kroz šumu gde se neretko mogu sresti i srne, a na raspolaganju su planinarenje ili nordijsko hodanje.

Rimske Terme udaljene su 8 km od manjeg mesta Laško, 24 km od grada Celja i 90 km od Ljubljane. Arheološka nalazišta na ovom području svedoče o tome da su još stari Rimljani prepoznali lekovita svojstva i koristili izvore termalne vode u Rimskim Toplicama. Termalna voda izvire iz više izvora koji se nalaze na oko 1.000 m ispod površine zemlje. Temperatura vode iz izvora Amalija iznosi 38,4° C, a iz Rimskog izvora 36,3° C. Ova termalna voda dokazano pomaže u lečenju ortopedskih, reumatoloških, dermatoloških, ginekoloških, neuroloških i oboljenja disajnih puteva.

Cenovnici

Popularni smeštaji u ponudi

Pogledajte neke od smeštaja po našoj preporuci

Detaljnije
Hotel

HOTEL RIMSKI DVOR

SLOVENIJA - RIMSKE TERME

LOKACIJA: hotel se nalazi u Rimskim Termama, između hotela Sofijin dvor 4* i Zdraviliški dvor 4*.
SADRŽAJ:  recepcija, restoran, Amalija wellness centar, Varinia svet sauna, bazenski kompleks, fitness centar.
SOBE: 68 standardnih soba u svom sastavu imaju klima uređaj, TV, telefon, mini bar, sef, internet,

  • Hotel
Detaljnije

HOTEL ZDRAVILIŠKI DVOR

SLOVENIJA - RIMSKE TERME

LOKACIJA: hotel je povezan sa hotelima Sofijin i Rimski dvor i čini sa njima celinu, iako je po tradiciji najstariji, ne samo u Rimskim termama nego i šire, u okruženju.
SADRŽAJ: glavni restoran, a la carte restoran Sofija, kafe poslastičarnica i lounge bar.
SOBE: standardne

  • Studio - apartmani
Detaljnije
Hotel

HOTEL SOFIJIN DVOR

SLOVENIJA - RIMSKE TERME

LOKACIJA: hotel se nalazi na uzvišenju, u netaknutoj prirodi, okružen termalnim izvorima i pešačkim stazama koje podstiču aktivan odmor i relaksaciju. Same Terme su u dolini reke Savinje u blizini mesta Rimske Toplice
SADRŽAJ: recepcija, restoran, a la carte restoran, bar, spa i wellness centar.

  • Hotel


Sign In