STARA PLANINA - hoteli Stara planina i Babin zub

Stara planina, visokoplaninski masiv, spada u grupu venačnih planina. Glavni venac dugačak je oko 550 kilometara, i proteže se od Zaječara do Crnog mora. Deo ovog venca označava i prirodnu granicu između Srbije i Bugarske. Stara planina nosi i drugo ime - Balkan, po kome je i celo Balkansko poluostrvo dobilo naziv. 
Najviši vrh u delu koji zahvata Srbija je Midžor (2.169 metara). Deo Stare planine, koji se proteže kroz Srbiju pripada opštinama Zaječar, Knjaževac, Pirot i Dimitrovgrad. Na Staroj planini vlada umereno kontinentalna klima, modifikovana s obzirom na nadmorsku visinu i položaj planine. Pod snegom je skoro pet meseci godišnje i to na visini od 1.100 do 1.900 metara, što stvara idealne uslove za skijanje. Ski centar Stara planina nalazi se na visini od 1.723m, maksimalna visinska razlika iznosi 495m, a najduža staza ima 1.155m. Ski gondola, prva i jedina u Srbiji, povezuje hotel Stara planina sa ski stazom Konjarnik. Maksimalni kapacitet ski gondole je 2.400 skijaša na sat, u 40 kabina, a četvorosedna žičara takođe prima 2.400 skijaša na sat. U okviru ski centra Stara planina obezbeđeno je veštačko osnežavanje na više od 4km staza, od ukupnih 13km staza, kako bi i u slučaju nedostatka prirodnog snega, posetioci centra mogli da uživaju u zimskim sportovima. Škola skijanja radi tokom cele sezone. Stara planina podjednako je atraktivna za odmor u svim godišnjim dobima, kako za rekreativce svih uzrasta, tako i za zaljubljenike u ekstremne sportove.

Cenovnici

Popularni smeštaji u ponudi

Pogledajte neke od smeštaja po našoj preporuci

Detaljnije
Hotel

HOTEL STARA PLANINA

STARA PLANINA - hoteli Stara planina i Babin zub

LOKACIJA: Hotel Stara Planina nalazi se na jednom od najlepših mesta Stare planine - Jabučkom ravništu, na 1.466 m nadmorske visine. Pravu atrakciju predstavlja prva gondola u Srbiji koja skijaše prevozi od hotela do vrha Babin zub.
SADRŽAJ: 3 konferencijske sale, restoran, loby bar

  • Hotel
Detaljnije
Hotel

HOTEL BABIN ZUB

STARA PLANINA - hoteli Stara planina i Babin zub

LOKACIJA: Hotel se nalazi na Crnom vrhu u blizina skijališta, u gustoj bukovoj šumi, tik uz poznati planinarski dom Babin zub a ispod istoimenog vrha po kome je dobio ime, na nadmorskoj visini od 1.577 mnmv, a na 8 km udaljenosti od najvišeg vrha Stare

  • Hotel


Sign In