ZA VAS SMO PRIPREMILI VELIKI IZBOR DESTINACIJA U ZEMLJI I INOSTRANSTVU PO NAJPOVOLJNIJIM CENAMA !

››› 40. GODINA SA VAMA

LETO U EVROPSKIM GRADOVIMA - 2018
LETO U EVROPSKIM GRADOVIMA - 2018LETO U EVROPSKIM GRADOVIMA
sigurni polasci u avgustu

EVROPSKI GRADOVI - jesen 2018
EVROPSKI GRADOVI - jesen 2018

EVROPSKI GRADOVI 
Izdvajamo iz ponude: Budimpešta, Beč, Prag, Pariz, Amsterdam....
NAJPOVOLjNIJE CENE

PRAZNIK-DAN PRIMIRJA U EVROPSKIM GRADOVIMA - 2018
PRAZNIK-DAN PRIMIRJA U EVROPSKIM GRADOVIMA - 2018


PROVEDITE PRAZNIK DAN PRIMIRJA U EVROPSKIM GRADOVIMA 

BUDIMPEŠTA - 2018
BUDIMPEŠTA - 2018

Budimpešta, glavni grad Mađarske sa dva miliona stanovnika, sastoji se od brežuljkastog Budima i ravničarske Pešte. Budim sa tvrđavom, slikovitim ulicama i vinskim lokalima odaje raspoloženje po kom je grad bio čuven i pre pojave modernog turizma, dok je Pešta središte privrednog i kulturnog života. Grad kao stvoren za pešačenje grandioznim bulevarima i diviti se arhitekturi. Ima oko 2 miliona stanovnika, početkom XX veka je važila i za "Pariz istoka", a svoj šarm je zadržala do danas.

BEČ - 2018
BEČ - 2018

Beč je jedna od najstarijih metropola u "srcu" Evrope, carski grad i mesto ukrštanja raznih kultura i uticaja. Bio je sedište imperatora Svetog rimskog carstva, glavni grad Austrijskog carstva i Austrougarske monarhije, kada i dostiže svoj vrhunac krajem 19.veka i sa oko 2 miliona stanovnika postaje četvrti grad po veličini na svetu. Jedan je od najlepših gradova u Evropi, podeljen na 23 okruga i broji oko 1,5 miliona stanovnika. Katedrala Svetog Stefana u kojoj se venčao čuveni kompozitor Mocart, veličanstveni spomenici na Ringu, vrtovi palate Belvedere, dvorac Šenbrun... su samo deo znamenitosti koje ovaj grad može da ponudi. Beč još nazivaju i gradom muzike.

BISERNA JEZERA AUSTRIJE - 2018
BISERNA JEZERA AUSTRIJE - 2018

Salcburg je četvrti po veličini grad u Austriji i leži na obalama reke Salcah, na severnoj granici sa Alpima. Volfgangze je jedno od najlepših austrijskih jezera i poznato je turističko mesto.  Bad Išl je svojevrsna ciljna tačka pri poseti austrijskim jezerima i beleži dugu istoriju turističke destinacije.Halštat se nalazi na samoj obali, u jugozapadnom delu istoimenog jezera, u austrijskom Salckamergut regionu.

PRAG - 2018
PRAG - 2018

Prag - Grad stotinu tornjeva (iako ih ima oko 550). Najveći i glavni grad Češke Republike, sa oko 1,2 miliona stanovnika. Nalazi se na reci Vltavi, najvećoj reci u Češkoj, koja razdvaja Prag na 4 dela (Stari Grad, Novi Grad, Hradčani, Mala Strana). Osnovan je u 9. veku dolaskom Slovena u Češku. Od 1992. godine centar Praga je proglašen svetskom i kulturnom baštinom i pod zaštitom je UNESCO-a. Grad u kome su živeli, radili i školovali se mnogi svetski arhitekti, pisci, glumci a danas je šesti grad po posećenosti turista u Evropi.

KRAKOV - 2018
KRAKOV - 2018

Krakov, bivši glavni grad Poljske zadržao je do danas najviše istorijskih spomenika i kulturnih dobara u svojoj zemlji. Danas je Krakov atraktivan grad, grad pozorišta, galerija, zabave, lepih radnji, grad za istraživanje, kupovinu i šetnju u prošlost. Njegovo staro gradsko jezgro uvršteno je u Svetsku kulturnu baštinu i pod zaštitom je UNESCO-a od 1978.god. Atrakcije koje bi trebalo posetiti u Krakovu je bezbroj..

ISTANBUL - 2018
ISTANBUL - 2018

Možda ne najlepši grad na svetu, ali ima najneobičniji geografski položaj jer istovremeno leži na dva kontinenta - Evropi i Aziji. Najveći grad Republike Turske nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Istanbul je najveći grad Turske a ujedno i jedan od najvećih evropskih gradova. Iako nije glavni grad, predstavlja ekonomsko i kulturno sedište turske države.

AMSTERDAM - 2018
AMSTERDAM - 2018

Amsterdam je glavni i najveći grad Holandije, prestonica burne i zanimljive istorije. Razuđen na 90 malih ostrva, povezanih sa 160 kanala i preko 1500 mostova, jedan je od prvih urbanistički planiranih gradova severne Evrope. Često ga nazivaju "gradom koji je otet od mora" obzirom na nadmorsku visinu od svega 2 metra. To je grad karakteristične arhitekture te na prvi pogled deluje kao da je u njemu vreme stalo još u 17. veku.  Jedan od osnovnih razloga zašto milioni turista posete Amsterdam u toku godine su zlatna imena holandskih slikara zastupljenih u bogatim kolekcijama gradskih muzeja.

DVORCI BAVARSKE - 2018
DVORCI BAVARSKE - 2018

Impozantan broj dvoraca izgrađen je tokom prethodnih hiljadu godina u najjužnijoj nemačkoj pokrajini, Bavarskoj. Upoznajte dvorce i zamkove Bavarske, Minhen i Salcburg. Minhen je jedan od najlepših gradova u Nemačkoj, kulturni i ekonomski centar Bavarske. Danas je svetski centar sajamskih priredbi i domaćin Oktoberfesta - najpoznatijeg festivala piva. Salcburg, "Rim severa", grad u zapadnom delu Austrije, poznat je po staroj arhitekturi i kao Mocartov rodni grad. Najpoznatiji i najposećeniji dvorci su oni koje je izgradio kralj Ludvig II u oblasti Bavarskih Alpa: Nojšvanštajn, Linderhof i Herenhimze.

BERLIN - 2018
BERLIN - 2018

Berlin je glavni grad Nemačke sa oko 3,5 miliona stanovnika. Danas je jedan od najlepših i najjačih gradova Evrope. Do 1989. godine bio je podeljen Zidom koji je razdvajao dve kulture - istočnu pod uticajem Sovjeta i zapadnu pod uticajem SAD, Britanije i Francuske.  Tokom boravka u Berlinu neizostavno je videti: Aleksaderplatz - nekadašnji check point između Zapadnog i Istočnog Berlina, ostatke Berlinskog zida, Brandenburšku kapiju, berlinski ZOO, Katedralu... 

DRAKULA TURA - 2018
DRAKULA TURA - 2018

Junak ovog putovanja je čuveni grof  Drakula. Da li se o čuvenom Rumunskom Vladu Cepešu ispredaju samo legende ili je on stvarno bio toliko surov saznaćete obilazeći sve stare gradove i zamkove u kojima je boravio. Program obuhvata posetu srednjovekovnim gradovima Sigišoari, Brašovu, Bukureštu i poseta čuvenim zamkovima Branu i Pelešu. Sigišoara je najočuvaniji srednjevekovni grad Rumunije u kojem je 1431. godine rođen kontoverzni vlaški vladar Vlad Cepeš poznatiji kao Drakula. Brašov je centar jugoistočne Transilvanije i jedan je od najlepših gradova Rumunije.

PARIZ - 2018
PARIZ - 2018

Glavni i najveći grad Francuske, prestonica mode, grad svetlosti i romantike, širokih bulevara i bogate istorije. Jedan od najposećenijih gradova na svetu dočekaće vas u svoj romantični zagrljaj i obojiti vam dušu kontrastima života, arhitekture i kulturno-istorijskih spomenika. Ovaj grad se često naziva i "Grad svetlosti" zbog svoje uloge u dobu prosvetitelja ali i zato što je među prvima u Evropi uveo gasne lampe na ulicama, te su bulevari u drugoj polovini 19. veka osvetljeni sa oko 56.000 gasnih lampi. Ne propustite da obidjete Luvr, Orsej, Moulin Rouge, Diznilend, Notr Dam i krstaterenje Senom. 

LISABON - 2018
LISABON - 2018

Lisabon je glavni grad Portugala, i najzapadniji grad kontinentalnog dela Evrope. Karakterišu ga prolećne temperature čak i u zimskom periodu a leti ga rashlađuje lahor sa Atlantika. Lisabon je drevni grad koji se ponosi svojom istorijom starom preko 20 vekova i jednim od najstarijih njegovih kvartova - Alfamom. Poseban doživljaj je šetati njenim uskim i strmim ulicama i voziti se čuvenim žutim tramvajem broj 28, jednim od prepoznatljivih simbola grada. Grad obiluje prelepim građevinama među kojima se izdvajaju Lisabonska katedrala Se, koja je pod zaštitom UNESCO-a i predstavlja srce Lisabona. 

ATINA - 2018
ATINA - 2018

Atina, glavni grad Grčke, ime je dobio po boginji zaštitnici Atini. Iz svih delova grada pruža se fantastičan pogled na najveće i najlepše svetilište stare Atine - Akropolj, koje dominira centrom grada sa stenovitog uzvišenja.  Vodi se kao jedan od najstarijih svetskih gradova, čija se istorija beleži preko 3400 godina. Atina se smatra začetnicom demokratije. Često se naziva i "kolevkom civilizacije". Najveća putnička luka Evrope, Pirej, naziva se još i "drugo srce Atine". Na njenim dugačkim dokovima, uskim ulicama i moru koje ih okružuje, ogleda se cela današnja Grčka.

PORTOROŽ - 2018
PORTOROŽ - 2018

Portorož je primorsko letovalište i jedan od najvećih turističkih centara u Sloveniji. Nalazi se u zalivu Piran, u blizini italijanske granice i na samo 34km od Trsta. U Portorožu možete osetiti autentičnost mediteranskog podneblja gde Vas očekuju nezaboravni doživljaji. Kvalitetna hotelska ponuda sa termalno-rekreacijskim i modernim wellness i spa centrima, bogato kulturno istorijsko nasleđe, izleti i druge aktivnosti privlače turiste tokom cele godine. Sve one koje interesuje dobar provod , Portorož ne zaostaje ni po planu noćnog života i dobre zabave.

SLOVENIJA Ljubljana - Kranj - Bled - 2018
SLOVENIJA Ljubljana - Kranj - Bled - 2018

Slovenija se nalazi u srcu Evrope, gde se Alpi susreću sa Mediteranom i Panonskom nizijom. Ova mala zemlja obuhvata površinu od 20.273 km2, gde živi miran i gostoljubiv narod i može se videti veliki broj prirodnih lepota koje se u svojoj kategoriji nalaze na samom vrhu u svetu. Tu se može naći veliki broj lepih gradića poput Ljubljane, Bleda, Portoroža...

ŠPANIJA - FRANCUSKA - ITALIJA - 2018
ŠPANIJA - FRANCUSKA - ITALIJA - 2018

Obiđite najlpeše gradove Mediterana, doživite mondensku Azurnu obalu, prošetajte Kroazetom u Kanu kojom svake godine tokom filmskog festivala šetaju najpoznatija imena filmske umetnosti, obiđite stazu Formule 1 u Monaku i poznate kockarnice u Monte Karlu, vozite se gondolom u romantičnoj Veneciji... Na kraju ovog fantastičnog putovanja doživite neponovljivu Barselonu, ra remek delima Salvadora Dalija, Pabla Pikasa, Antonija Gaudija...

MILANO - 2018
MILANO - 2018

Milano je drugi po veličini grad u Italiji. Smatra se “privrednim srcem” a takođe je i svetski poznati industrijski i medijski centar. Čuven je po svojoj gotskoj katedrali, operi “Milanska Skala” i velikom arhitektonskom i umetničkom nasleđu. U svetu Milano je najpoznatiji kao centar mode i dizajna te je ljubiteljima kupovine omiljena destinacija. Ne propustite da tokom posete ovom gradu obiđete i jezero Komo, treće po veličini u Italiji kao i Đenovu, glavni grad oblasti Ligurija. Đenova je i najveća luka Italije a stari grad je pod zaštitom UNESCO-a. 

VENECIJA - 2018
VENECIJA - 2018

Venecija je jedna od najbogatijih riznica italijanske i evropske kulture i umetnosti. Izgrađena je tokom V veka u prostranoj laguni, na ušću reke Brente u venecijanski zaliv, na preko 100 malih ostrva koje razdvaja oko 180 kanala i spaja preko 400 mostova. Kompletno gradsko jezgro Venecije, deo je svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCA. Venecija je čuveni turistički centar sa prelepom arhitekturom, čudesnim ambijentom punim starih građevina, napuštenih palata (Duždeva palata), velikih poznatih crkvi (crkva Sv. Marka i Santa Marija dela Salute), prelepih trgova (trg Sv. Marka), mostova (most uzdaha, most Rialto)...

TOSKANA - 2018
TOSKANA - 2018

U slikovitim brežuljcima, u centralnoj Italiji, smeštena je jedna od najposećenijih turističkih destinacija u Evropi - Toskana. Toskana je jedna od 20 regija Italije. Spoj istorije, arhitektonskih umetnosti, dobra hrana i vino vrhunskog kvaliteta, privlače veliki broj turista. Toskana važi za jedno od najlepših delova Italije sa oko 120 zaštićenih područja prirode.  Glavni i najvažniji grad Toskane je Firenca. Ovaj "grad umetnosti" se nalazi na oballi reke Arno i nezaobilazna je destinacija za sve one koji žele da osete pravi duh renesanse. Impozantna građevina, katedrala Duomo, nalazi se u samom centru Firence. 

SAN MARINO - 2018
SAN MARINO - 2018

San Marino je po veličini treća najmanja republika u Evropi, posle Vatikana i Monaka, smeštena je u istočnom delu Apeninskog poluostrva. Legenda kaže da je San Marino osnovao Sv. Marin sa ostrva Raba. Zbog progona hrišćana sklonio se na obližnje brdo Monte Titano, gde je izgradio malu kapelu. Ta kapela je činila jezgro budućeg grada - San Marina, glavnog grada istoimene republike. Tokom ovog putovanja ne propustite da posetite i jednu od najvećih vinarija u regiji Emilija Romanja kao i gradove Feraru i Padovu.


CINQUE TERRE - 2018
CINQUE TERRE - 2018

Cinque Terre - jedno od najslikovitijih i najpoznatijih mediteranskih priobalnih područja, poznata po svojoj lepoti i vrlo popularna turistička destinacija. Obala, pet sela (Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore) i okolna brda su deo Nacionalnog parka Cinque Terre koji je od 1997. god. UNESCO - va svetska baština.  Ovaj nacionalni park predstavlja skup pet terasasto izniklih naselja na strmim liticama ligurijske rivijere do kojih je nemoguće doći kolima. Đenova je grad prelepih raskošnih palata, sa starom lukom, pomorskim muzejom, najvećim akvarijumom, botaničkom baštom...

NAPULJ - 2018
NAPULJ - 2018

Napulj je treći po veličini grad u Italiji. Poznat je po nizu posebnosti, obližnjem vulkanu Vezuv i drevnoj Pompeji. "Videti Napulj i umreti" čuvena je izreka koja se pripisuje nemačkom piscu Geteu, kojom je pokušao da  dočara nestvarnu lepotu ovog grada. Istorijski centar grada je pod zaštitom UNESCO-a, odlikuju ga tri dvorca među kojima je najpoznatiji Castel Nuovo i čak 448 crkava.

RIM - 2018
RIM - 2018

Rim, nekada prestonica moćnog rimskog carstva, danas je glavni grad Italije. Prema legendi, grad su osnovali Romul i Rem 21.aprila 753 godine p.n.e sa pravom nosi ime Večni grad. Rim je kulturno-istorijski centar Italije i Evrope, a stari deo Rima je pravi muzej na otvorenom u kome se nalaze ostaci drevnih zgrada, trijumfalni lukovi, trg sa fontanama, Koloseum. Centar Rima je okružen velikim zelenim površinama i raskošnim antičkim vilama.  Večiti grad, konstruisan od ruševina, otvoren je za putnike kao živi muzej, grad koji asocira na gladijatore, pastu, espresso

FIRENCA - 2018
FIRENCA - 2018

Firenca je ime dobila od kolonije rimskih veterana opd vođstvom Gaj Julije Cezara. Nekadašnji glavni grad Kraljevine Italije danas je glavni grad pokrajine Toskana. Poznata je po mnogim umetnicima, piscima, vajarima, graditeljima, naučnicima i filozofima koji su živeli i stvarali u njoj: Dante Aligijeri, Botičeli, Mikelanđelo, Leonardo da Vinči, Makijaveli... Firentinska katedrala, palata porodice Mediči - Rikardi, galerija Uffici, čuveni mot Ponte Vecchio i Mokelanđelov David privlače turiste iz celog sveta.

MOSKVA i SANKT PETERBURG - 2018
MOSKVA i SANKT PETERBURG - 2018

Rusija je najveća zemlja na svetu, sa impresivnim prestonicama, zaslepljujuće lepim dvorcima i muzejima, dugom istorijom, tradicijom i kulturom. Moskva je glavni i najnaseljeniji grad Rusije. Smeštena je na obalama reke Moskve a najpoznatiji deo grada svakako je Kremlj, arhitektonsko - umetnički kompleks nenadmašne lepote. Neki od najboljih svetskih muzeja, galerije, manastiri, Boljšoj teatar... čine Moskvu jednim od najlepših i najuzbudljivijih gradova Evrope.

Copyright © 2008 Delphin Software (All Rigths Reserved)